Burse - Fonduri mutuale

Guvernatorul Băncii Centrale a Austriei: Moneda Bitcoin este instabilă şi vulnerabilă la speculaţii pentru a fi acceptată drept instrument de plată oficial

Ewald Nowotny, guvernator al Băncii Centrale a Austriei

Ewald Nowotny, guvernator al Băncii Centrale a Austriei

Autor: Liviu Popescu

20.07.2017, 00:03 455

Ewald Nowotny, guvernator al Băncii Centrale a Austriei şi membru în Consiliul Guvernatorilor al Băncii Centrale Europene, consideră că moneda scripturală Bitcoin este prea instabilă şi vulnerabilă la atacuri speculative pentru a fi acceptată drept instrument oficial de plată.

Guvernele mai multor state analizează modalităţi pentru a reglementa şi clasifica Bitcoin, a cărei valoare a urcat de 450 de ori din 2012 încoace, la aproximativ 3.000 de dolari pe unitate, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Jurnaliştii amintesc că în aprilie Japonia a inclus Bitcoin în categoria mijloacelor de plată recunoscute legal, ca parte a strategiei guvernamentale pentru stimularea economiei inclusiv prin utilizarea tehnologiilor financiare.

„Monedei Bitcoin îi lipseşte singurul lucru care o face o monedă bună, şi anume, stabilitatea“, a spus Nowotny pentru cotidianul austriac Kleine Zeitung într-un interviu publicat miercuri de Reuters. „Bitcoin este un obiect de speculaţie”, spune el.

Bitcoin a scăzut cu 20% de la nivelul record în luna iunie, dar este în continuare cu peste 245% faţă de preţul de acum 12 luni. Bitcoin poate fi tranzacţionat în acelaşi mod ca şi acţiunile şi obligaţiunile. El a devenit un mod de plată pentru unii comercianţi cu amănuntul şi o modalitate de a transfera fonduri fără a fi nevoie de o terţă parte. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO