Burse - Fonduri mutuale

Grupul polonez Aforti, cu obligaţiuni la BVB, a amânat din nou publicarea rezultatelor financiare pe 2022 din cauza rezilierii contractului de către actuala firmă de audit

Grupul polonez Aforti, cu obligaţiuni la BVB, a amânat...

Autor: Tibi Oprea

12.07.2023, 00:04 131

Grupul polonez de servicii financiare Aforti Holding a publicat marţi la Bursa de Valori Bucureşti un comunicat prin care a motivat amânarea publicării raportului financiar aferent anului 2022 cu rezilierea contractului de către actuala firmă de audit. Aforti a stabilit data de 14 iulie 2023 pentru publicarea rezultatelor financiare, după ce anterior amânase de la 16 iunie la 29 iunie. 

„Necesitatea modificării datei de publicare a raportului anual al Societăţii pentru anul 2022 rezultă dintr-un motiv obiectiv, şi anume rezilierea contractului de către actuala firmă de audit. Consiliul de administraţie depune toate eforturile pentru a minimiza efectele situaţiei, protejând în acelaşi timp interesele Societăţii”, a scris compania în raport.

La jumătatea acestei luni, Aforti a publicat la BVB un raport cu titlul „Încălcare accidentală cele mai bune practici ale companiilor listate NewConnect”, informând investitorii cu privire la nerespectarea obligaţiilor de informare prevăzute în regulamentul sistemului alternativ de tranzacţionare New Connect, adică nerespectarea termenului de depunere a raportului anual, individual şi consolidat, pentru anul trecut. Consiliul de administraţie al Aforti a anunţat că la 30 iunie 2023 compania a primit o scanare a unei scrisori din partea societăţii de audit UHY ECA Audyt din Varşovia cu privire la rezilierea contractului din 8 aprilie 2022, modificat prin anexa din 5 mai 2022, încheiat în vederea auditării situaţiilor financiare ale holdingului, inclusiv pentru anul 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO