Burse - Fonduri mutuale

Un grup de acţionari cu 5,2% din SIF Oltenia, printre care Allianz-Ţiriac Pensii Private şi fondurile de investiţii Business Capital for Romania şi Broadhurst, au cerut convocarea acţionarilor pentru aprobarea unui program de răscumpărare de maximum 78,3 mil. lei

Un grup de acţionari care deţin împreună 5,24% din capitalul social al SIF Oltenia (SIF5), respectiv Business Capital for Romania, un fond de investiţii controlat de Florin Pogonaru şi Erste, Allianz-Ţiriac Pensii Private, fondul de investiţii american Broadhurst Investments, companiile Romarta şi Metex Big şi vehiculul de investiţii Clairmont Holdings, au solicitat convocarea acţionarilor societăţii pentru a aproba derularea unui program de răscumpărare a 26,1 milioane de acţiuni proprii, adică 5% din capitalul social, potrivit unui raport la Bursă.

Preţul minim de dobândire a acţiunilor va fi 0,1 lei, în timp ce preţul maxim va fi de 3 lei, astfel că valoarea totală a programului s-ar putea ridica la 78,3 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Durata programului este până la data de 31 martie 2021, iar plata acţiunilor răscumpărate se va realiza din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile în ultima situaţie financiară aprobată. Acţiunile răscumpărate vor fi anulate pentru reducerea capitalului social de la 52,2 mil. lei la 50 mil. lei.

Acţiunile SIF5 se tranzacţionează în scădere cu 21,9% faţă de începutul anului, pe fondul unui rulaj de 104 mil. lei, emitentul ajungând la 1 mld. lei capitalizare.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.