Burse - Fonduri mutuale

Goldring, broker de investiţii la BVB, integrează în platformă o soluţie de alimentare a conturilor de tranzacţionare dezvoltată de Smart Fintech

Goldring, broker de investiţii la BVB, integrează în...

Autor: Cristina Bellu

13.06.2023, 10:21 1395

Brokerul de investiţii la Bursa de Valori Bucureşti şi pe principalele pieţe internaţionale Goldring, care oferă servicii de tranzacţionare investitorilor persoane fizice şi companii, anunţă integrarea SmartPay în platforma proprie, o soluţie de iniţiere a plăţilor prin Open Banking dezvoltată de Smart Fintech.

Aplicaţia simplifică şi digitalizează procesul de alimentare a conturilor de tranzacţionare pentru investitorii prezenţi în platforma Goldring, reducând timpul şi eliminând erorile umane inerente, prin digitalizare. Astfel, investitorii pot alimenta conturile direct din platformă, fără a fi nevoie să treacă prin intermediari terţi financiari.

„SmartPay aduce inovaţie în gestionarea transferurilor bancare, eliminând procesul manual şi automatizând completarea detaliilor de plată, reducând astfel semnificativ costurile asociate. În funcţie de volum, acestea ajung la 10 eurocenţi per tranzacţie sau chiar sub acest prag. Astfel, sunt aduse beneficii nu doar pentru investitori, ci şi pentru companii precum Goldring, care economisesc prin eliminarea comisioanelor mari aplicate sumelor tranzacţionate”, explică Alice Anghelea, Revenue Growth, Smart Fintech.

Odată cu integrarea SmartPay, Goldring obţine economii semnificative la comisioanele plătite pentru alimentarea conturilor de investiţii cu cardul bancar, oferind în acelaşi timp o experienţă de plată digitalizată şi rapidă. Soluţia aduce şi un plus de securitate şi eficienţă, având în vedere faptul că transferurile se desfăşoară cont la cont, din contul investitorului în contul colector al brokerului care alimentează direct contul de tranzacţionare, reducând riscul de fraudă.

Totodată, cu SmartPay, alimentarea digitală a conturilor de tranzacţionare este instantă, având zero comisioane, iar suma transferată nu are limitări, spre deosebire de alimentarea cu cardul bancar, atât intra, cât şi interbancar, pentru băncile care oferă această opţiune prin Open Banking. BCR, ING Bank, Banca Transilvania, Libra Bank şi BRD, sunt primele bănci din care investitorii pot alimenta instant în contul colector Goldring.

„Integrarea SmartPay pentru folosirea „linkurilor de plată” simplifică „viaţa” clienţilor atunci când discutăm de alimentări ale conturilor, reduce timpii, costurile de transfer bancar şi pregăteşte terenul pentru lansarea noilor platforme de tranzacţionare”, adaugă Virgil Zahan, CEO Goldring.

Goldring îşi propune să integreze serviciile SmartPay de Open Banking în proiectele sale viitoare, în vederea menţinerii şi consolidării poziţiei competitive pe piaţă.

„Ne dorim ca prin beneficiile aduse de acest parteneriat să ajutăm la inovarea şi rapiditatea, respectiv siguranţa cu care se realizează tranzacţiile pe piaţa de capital”, completează Ana-Maria Georgescu, Co-Fondator, Sales & Marketing Manager Smart Fintech.

Începând din anul 2019, serviciile de interogare a conturilor bancare dezvoltate de Smart Fintech au la bază tehnologia IBM din suita Cloud Pak for Integration.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO