Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Golden Foods Snacks, companie care deţine brandul Elmas, listează pe 23 februarie obligaţiuni de 4 mil. lei

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că marţi, 23 februarie, a doua emisiune de obligaţiuni a Golden Foods Snacks, societatea care deţine brandul de seminţe, alune şi fructe deshidratate ELMAS, va intra la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB. Obligaţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul bursier ELMAS23.

Emisiunea are o valoare nominală de 4 milioane de lei şi cuprinde 40.000 de obligaţiuni cu o maturitate de trei ani şi o valoare nominală de 100 de lei pe obligaţiune. Obligaţiunile au fost emise în octombrie 2020 şi au o dobândă fixă de 9% pe an, plătibilă trimestrial.

Societatea a derulat în perioada 15-30 octombrie 2020 un plasament privat pentru vânzare de obligaţiuni, intermediat de BRK Financial Group. Obligaţiunile au fost emise la finalul lunii octombrie şi au fost alocate unui număr de 70 de investitori, dintre care 6 persoane juridice şi 64 de persoane fizice.

Fondurile atrase de companie vor fi utilizate pentru mărirea capitalului de lucru (300.000 de euro), precum şi pentru realizarea unor investiţii, printre care achiziţionarea clădirii în care îşi desfăşoară activitatea în Filipeştii de Pădure (500.000 de euro), în vederea reducerii costului cu chiria, şi achiziţionarea unei linii de producţii pentru pufuleţi, pentru extinderea gamei de produse din portofoliu (200.000 de euro).

BRK Financial Group a asistat şi listarea obligaţiunilor societăţii pe SMT-ul BVB, în calitate de Consultant Autorizat. Totodată, BRK Financial Group va continua să asiste Golden Foods Snacks în următoarele 12 luni, ulterior listării obligaţiunilor, pentru îndeplinirea cerinţelor de raportare şi informare a investitorilor.

Golden Foods este controlată în proporţie de de 55,8% de GF Holdings Limited, în timp ce Golden Brands Limited are 44,2%. Ambii acţionari sunt înregistraţi în Cipru, potrivit datelor Confidas.ro.

Compania a încheiat anul 2019 cu afaceri de 53,4 mil. lei, plus 15,5% faţă de anul precedent, şi un profit net de 394.300 de lei, în scădere cu 69%, arată datele de la Ministerul Finanţelor. Compania avea 109 angajaţi la final de 2019.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.