Burse - Fonduri mutuale

Gheorghe Iaciu a mai luat 1% din acţiunile SIF Muntenia şi a ajuns la pragul maxim, de 5% din capitalul SIF

Autor: Adrian Cojocar

18.06.2012, 18:33 623

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, proprietarul complexului comercial Doraly din Afumaţi, a ajuns să deţină 5% din acţiunile SIF Muntenia, prag la care a ajuns în urma achiziţiilor recente realizate pe bursă.

Potrivit informaţiilor publicate pe bursă, omul de afaceri deţinea la finele lunii trecute o participaţie de 4,0194% din acţiuni.

Este posibil ca Gheorghe Iaciu să-şi fi majorat participaţia în cadrul SIF Muntenia în ultimele săptămâni pentru a putea avea o influenţă mai mare în cadrul adunării generale a acţionarilor care va avea loc la începutul lunii iulie.
În cadrul adunării se vor alege noi membrii în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor.

De altfel, omul de afaceri face parte din grupul care a cerut revocarea Comitetului Reprezentanţilor, care reprezintă interesele acţionarilor în raport cu administratorului.

În data de 11 iunie s-a transferat pe piaţa de la Bucureşti printr-o tranzacţie specială pachet de 1,31% din capitalul societăţii de investiţii în valoare de 7,95 mil. lei (1,78 mil. euro), pachet care este posibil să fi fost achiziţionat de Iaciu.

La AGA pot participa şi vota acţionarii înregistraţi la data de 15 iunie, astfel că marţi, 12 iunie, a fost ultima zi când investitorii mai puteau cumpăra acţiuni pentru a-şi utiliza acţiunile pentru a vota în cadrul şedinţei.

Pachetul deţinut de proprietarul Doraly la SIF Muntenia valorează în prezent 30,2 mil. lei (6,8 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO