Burse - Fonduri mutuale

Frăţilă cere conducerii COMCM Constanţa să răscumpere de pe bursă 10% din capitalul companiei

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

21.09.2015, 00:00 198

Omul de afaceri Constantin Frăţilă, care deţine indirect 41% din acţiunile producătorului de betoane COMCM Constanţa (simbol bursier CMCM), a cerut convocarea acţionarilor în AGA propunând un program de răscumpărări de până la 10% din acţiuni şi schimbarea actualului Consiliu de administraţie şi numirea de noi administratori.

Omul de afaceri mai cere ca viitorul CA să facă între patru şi şase programe de răscumpărare succesive. Din cauza disputei dintre omul de afaceri şi SIF Transilvania, acţiunile CMCM sunt suspendate de la tranzacţionare din septembrie 2014. Recent, Frăţilă a fost numit director general de către unul dintre cele două consilii de administraţie care funcţionează paralel în companie. Conducerea companiei este disputată de Frăţilă cu SIF Transilvania (SIF3).

Compania are practic două boarduri de anul trecut, când conflictul dintre Constantin Frăţilă şi SIF-ul controlat de Mihai Fercală a dus la organizarea în paralel a două adunări ale acţionarilor şi, în consecinţă, la desemnarea unor administratori diferiţi. Una dintre facţiunile din acţionariatul COMCM este formată din SIF Transilvania, care deţine 56,7% din acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO