Burse - Fonduri mutuale

FP estimează că ar putea începe distribuirile către acţionari de la 15 iulie

FP estimează că ar putea începe distribuirile către...

Autor: Roxana Pricop

18.04.2014, 00:05 512
Franklin Templeton, adminis­tra­torul activelor de 14,2 miliarde de lei ale Fondului Proprietatea (FP), a anun­ţat că din 15 iulie fondul ar putea începe distribuirea divi­den­delor speciale de 0,05 lei/ac­ţiu­ne rezultate din redu­cerea capitalului social.
 
Data de referinţă pen­tru a putea încasa di­vi­dende speciale este 30 aprilie, astfel că ultima zi până la care investitorii pot cumpăra acţiuni FP pur­tătoare de dividende speciale este vineri, 25 aprilie.
 
„Plata va începe în termen de 30 de zile de la data la care re­du­cerea capi­talului social este efectivă, respectiv după întrunirea a do­uă condiţii legale principale: expira­rea termenului de do­uă luni de la publicarea hotărârii acţio­narilor în Monitorul Oficial şi a aviza­rea de către Auto­ri­ta­tea de Supra­ve­ghere Finan­cia­ră a reducerii capitalului social. În baza calificărilor menţionate an­terior, estimăm că plata distribuirilor în numerar ar trebui să înceapă imediat după 15 iulie“, au spus oficialii Franklin Templeton într-un raport emis pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO