Burse - Fonduri mutuale

FP a atribuit mandate de vânzare de acţiuni de 600 de milioane de euro

FP a atribuit mandate de vânzare de acţiuni de 600 de...

Autor: Roxana Pricop, Andrei Chirileasa

06.12.2013, 00:08 897

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) are scoase la vânzare participaţii de circa 600 de milioane de euro. Cele mai vechi scoase la vânzare (în martie 2012) sunt acţiunile deţinute la companiile de distribuţie de ener­gie, iar ultima anunţată este parti­cipaţia de 15% din capitalul Transgaz eva­luată pe bursă la 75 mil. euro.

Miercuri seara, fondul a anunţat că a mandatat băncile de investiţii Citigroup Global Markets, Raiffeisen Capital & Investment şi Wood & Com­pany în calitate de consultanţi „pentru a evalua opţiunile sale strate­gice privind o parte sau toate participaţiile Fondului de 15% din Transgaz“. La ultimul preţ de pe bursă, de 184,4 lei/acţiune, pachetul de 15% din acţiunile Transgaz va­lorează 336 de milioane de lei (75 mil. euro).

Cu câteva luni în urmă, fondul a anunţat că a angajat firma de brokeraj Intercapital pentru a găsi un vânzător pentru un pachet de 10% din capitalul transportatorului de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE), evaluat în prezent pe bursă la 8,4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO