Burse - Fonduri mutuale

Fondurile Zepter vor intra pe mana unui sloven

25.06.2009, 18:27 119

Marko Simic, presedintele Consiliului de Administratie al societatii de administrare a investitiilor Zepter Asset Management, vrea sa il inlocuiasca pe Corneliu Stanciu din functia de director general cu slovenul Skoberne Ales, potrivit unor surse din piata.

Decizia de schimbare a actualei conducerii a Zepter AM a fost luata de presedintele Consiliului de Administratie ca urmare a unor neintelegeri intervenite in strategia de investitii.
Actuala conducere a societatii este formata din Corneliu Stanciu, director general, si Septimiu Cosma, director general adjunct. Zepter Asset Management administreaza trei fonduri mutuale (Zepter Obligatiuni, Actiuni si Mixt) cu un total al activelor nete de 17,7 mil. lei de la 47 de investitori. Societatea administreaza si conturi individuale.
Anterior venirii la conducerea societatii, Marko Simic a fost presedintele societatii de administrare KD Investments, in timp ce Corneliu Stanciu a activat in cadrul societatii de brokeraj KD Capital Management. Skoberne Ales este cetatean sloven si are o experienta de peste 3 ani pe piata de capital.
Pana la schimbarea actualei conduceri executive, Consiliul de Administratie al societatii de administrare Zepter Asset Management a blocat conturile de tranzactionare ale fondurilor Zepter Actiuni si Zepter Mixt. Motivatia administratorilor este ca actuala conducere nu a respectat strategia actionarilor.
"Am decis sa inghetam conturile de tranzactionare ale fondurilor si pe cele ale portofoliilor individuale de investitii pentru ca actuala conducere va fi schimbata. Directorul general nu a respectat hotararile Consiliului de Administratie si inghetarea conturilor are rolul de a proteja investitorii", a spus Marko Simic, presedintele Consiliului de Administratie al Zepter AM.
Conturile de tranzactionare pe actiuni ale Zepter Actiuni si Zepter Mixt, precum si cele ale conturilor individuale au fost inchise incepand din 12 iunie, una dinte motivatiile aduse de Consiliul de Administratie fiind faptul ca directorul general a arealizat o serie de tranzactii pe instrumente futures care nu erau prevazute in prospectul de emisiune al fondului de actiuni, potrivit unor surse din cadrul companiei.
Potrivit lui Marko Simic, noua conducere executiva a Zepter AM este in curs de autorizare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, urmand ca, odata cu avizul Comisiei sa fie redeschise si conturile de tranzactionare.
Reprezentantii Comisiei au confirmat ca societatea Zepter AM a depus documentatia pentru autorizare unei noi conduceri, adaugand ca aceasta va fi autorizata in termenul legal de 30 de zile.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO