Burse - Fonduri mutuale

Fondurile private de investiţii au bătut dobânda la bancă

Fondurile private de investiţii au bătut dobânda la...

Autor: Roxana Pricop

13.03.2014, 00:07 549

Plasamentele neconvenţionale precum acţiunile companiilor aurifere şi pariul pe valute şi indici bursieri străini le-au adus cele mai mari randamente fondurilor private de investiţii, de până la 10% în două luni.

Cel mai ridicat randament pe primele două luni din an este de 10,18% şi a fost obţinut de fondul închis de acţiuni iFond Gold care investeşte în acţiunile companiilor din sec­torul minier aurifer. Pe locurile următoare se află fon­du­rile închise Hermes şi Matador, administrate de societatea Atlas Asset Management. Fondul Hermes a marcat un ran­d­a­ment de 5,8% în primele două luni, iar Matador-un plus de 2,9%. În acelaşi interval, bursa de la Bucureşti a scăzut cu 2%, iar un depozit bancar ar fi adus o dobândă de circa 0,7%.

„Am adoptat o structură echilibrată a activului, cu o distribuţie relativ egală pe acţiuni blue chip listate pe BVB, indici bursieri externi, eurobonduri româneşti, titluri de stat şi valute“, a spus Dragoş Balaci, preşedintele Atlas Asset Management, administratorul celor două fonduri.

Fondurile închise de investiţii se adresează investitorilor ca­lificaţi şi cu disponibilităţi financiare ridicate.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO