Burse - Fonduri mutuale

Fondurile mutuale, scaderi in februarie

14.03.2007, 18:27 18

Societatea BCR Asset Management, cu active administrate in valoare de 108 milioane de lei si cu o cota de piata de 16%, a urcat in luna februarie pe primul loc in topul societatilor de administrare a investitiilor, surclasand rivala SG Asset Management.
Raportul pe luna februarie emis de Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv a inregistrat o scadere a performantelor fondurilor de actiuni, data fiind evolutia pietei bursiere in ansamblu. Aceste corectii bursiere s-au regasit in randamentele obtinute cu precadere de fondurile diversificate si cele de actiuni.
In ciuda fluctuatiilor bursiere, activele nete ale fondurilor de investitii au continuat sa creasca, atingand la finele lunii un nivel de peste 678 mil.lei (199 mil.de euro), mai exact cu 0,7% mai mult decat in ianuarie.
Fondurile monetare Simfonia 1 si Bancpost au fost cel mai putin afectate de corectiile bursiere, inregistrand un randament al unitatii de fond de 0,5%, respectiv 0,4%. Fondul administrat de SG Asset Management, Simfonia 1, a inregistrat si o scadere de 2 procente a activelor nete.
Fondurile cu plasamente in obligatiuni si instrumente cu venit fix au adus un randament mediu investitorilor de 0,3%. Fortuna Gold, cu un plus al unitatii de fond de 0,4 procente, Vanguard Protector, cu o variatie de 0,45, si Stabilo au fost cele mai performante fonduri de obligatiuni in luna februarie.
Fondurile cu plasamente diversificate au raportat randamente care nu depasesc pragul de un procent. Cel mai performat a fost fondul administrat de societatea Eurobank Mutual Funds Management, Bancpost Active Balanced, care a obtinut un plus al unitatii de fond de 1,3%.
Corectiile bursiere au afectat negativ randamentul fondurilor de actiuni, Fondul Oportunitatii Nationale detinand primul loc, cu un plus al unitatii de fond de 5,3 procente, ocupantul locului secund fiind BT Index, cu un randament de 4,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO