Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea vrea un nou proces de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie al Aeroporturi Bucureşti: „Majoritatea candidaţilor nu au experienţă relevantă de conducere şi nu sunt independenţi, cei mai mulţi fiind conectaţi politic”

Fondul Proprietatea vrea un nou proces de selecţie a...

Autor: Tibi Oprea

29.10.2020, 00:02 302

Fondul Proprietatea cere organizarea unui nou proces de selecţie pentru numirea membrilor Consiliului de Administraţie al companiei Aeroporturi Bucureşti, apreciind că persoanele nominalizate nu sunt cei mai potriviţi candidaţi şi nu au experienţă relevantă de conducere, cei mai mulţi dintre ei fiind conectaţi politic sau afiliaţi. Acţionarii Aeroporturi Bucureşti sunt aşteptaţi să voteze numirea candidaţilor selectaţi la adunarea generală din 2 noiembrie.

„Procesul de selecţie nu a fost riguros, rezultând, astfel, nominalizări care nu sunt credibile. Prin procesul de selecţie, în care legislaţia privind guvernanţa corporativă a fost respectată doar în teorie, în practică nu s-a ajuns la rezultatul optim, şi anume, găsirea celor mai potriviţi candidaţi pentru Consiliu. Fondul a observat că majoritatea candidaţilor propuşi nu au experienţă relevantă de conducere şi nu sunt independenţi, cei mai mulţi fiind conectaţi politic sau afiliaţi”, arată un comunicat al FP.

Fondul cere Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor să nu aprobe numirea membrilor Consiliului de Administraţie al Aeroporturi Bucureşti pentru un mandat de patru ani şi să reia procesul de selecţie pentru întregul Consiliu de Administraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO