Burse - Fonduri mutuale

Fondul Poprietatea încheie primul semestru din 2021 cu un profit net de 1,8 mld. lei şi active nete de 11,4 mld. lei. Spre comparaţie, Fondul raporta o pierdere de 848,6 mil. lei în S1/2020

Fondul Proprietatea (FP), emitent cu expunere pe companii din sectoare reprezentative ale Bursei locale, a anunţat marţi la BVB că a încheiat a primul semestru din 2021 cu active nete de 11,4 miliarde de lei, în creştere cu 11,3% faţă de începutul anului, potrivit calculelor realizate de ZF.

Totodată, Fondul Proprietatea a raportat un profit net de 1,8 mld. lei la 30 iunie 2021, comparativ cu o pierdere de 848,6 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului anterior.

„Principalul factor care a contribuit la profitul înregistrat în primele şase luni ale anului 2021 a fost reprezentat de câştigul net nerealizat aferent participaţiilor Fondului înregistrate la valoare justă prin contul de profit şi pierdere, însumând 1.189,6 milioane lei, generat de OMV Petrom SA ca urmare a evoluţiei pozitive a preţului acţiunilor companiei în primul semestru al anului 2021 (creştere de 243,8 milioane lei, preţul acţiunilor crescând cu 16,9%) precum şi de creşterea valorii companiilor nelistate ca urmare a procesului de evaluare a acestora (în principal ca urmare a evaluării Hidroelectrica SA, care a înregistrat o creştere de 909,7 milioane lei)“, se arată în raportul semestrial.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.