Burse - Fonduri mutuale

Fondul Oresa Ventures a iesit de tot de la Flamingo

06.08.2009, 18:08 55

Fondul de investitii suedez Oresa Ventures, care detinea prin intermediul Flanco Holding circa 9,3% din actiunile retailerului Flamingo International (FLA), si-a redus ieri participatia sub 5%, dupa ce a vandut in piata circa 6,5% din actiuni pentru 1,28 mil. lei (300.000 de euro), potrivit raportarilor de pe Bursa.

Reprezentantii Oresa spun ca desi inca sunt actionari majoritari la Flanco Holding, vehiculul de investitii a vandut participatia aferenta fondului Oresa, iar restul de actiuni pe care Flanco Holding le mai detine sunt aferente unui alt fond din actionariatul firmei.

"Noi suntem pe exit de cativa ani la Flamingo. Practic in acest moment am incheiat de tot iesirea din Flanco, investitie din 2004. Exitul face parte din strategia Oresa pe timp de criza de a se focaliza pe firmele unde detine pachete majoritare de actiuni. Oresa Ventures mai detine in acest moment firmele Fabrio si Somaco, unde practic are 100% din actiuni", a declarat Cornel Marian, care administreaza afacerile companiei suedeze de investitii Oresa Ventures.

El a precizat ca recenta vanzare nu are legatura cu situatia din prezent a companiei si ca Oresa nu ar fi venit cu bani in companie, fondul incetand in acest an sa mai aiba un rol activ in conducerea Flamingo.

"Industria de IT trece printr-o perioada dificila si actionarii mari trebuie sa ajute compania. Eu cred ca Flamingo are nevoie de cei care aduc bani in companie", spune Cornel Marian.

Conducerea Flamingo vrea sa stranga circa 7 mil. euro de la actionari printr-o emisiune de obligatiuni convertibila in obligatiuni, insa fondul QVT, al doilea mare actionar al companiei, a propus dizolvarea companiei. Decizia se va lua peste doua saptamani. Actiunile Flamingo au castigat ieri 5,2%, pana la un nivel de 0,0263 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de 4,9 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO