Burse - Fonduri mutuale

Fondul J.C. Flowers ar putea prelua Carpatica printr-un plasament privat

Fondul J.C. Flowers ar putea prelua Carpatica printr-un...

Autor: Roxana Pricop

08.09.2015, 00:04 859
Conducerea Băncii Comerciale Carpatica (simbol bursier BCC) a con­vocat acţionarii în Adunare Generală Extraordinară pe 9 octombrie pentru a aproba modificarea termenilor şi con­diţiilor majorării de capital în valoare de 110 mil. lei pentru a permite ca acţiunile rămase nesubscrise să poată fi cum­pă­rate de fondul american de private equity J.C. Flowers.

Propunerea de modificare a condiţiilor a fost introdusă de un acţionar al băncii cu o deţinere mai mare de 5% din capital, nefiind specificată identitatea acestuia. Acţionarii băncii au aprobat pe 18 iunie o diminuare de capital de 204 milioane de lei până la 110 milioane de lei pentru aco­perirea pierderilor din anii trecuţi. În aceeşi zi, acţionarii au aprobat şi o majorare de capital de 110 milioane de lei până la valoare maximă de 220 milioane de lei prin emisiune de acţiuni noi la o valoare nominală de 0,1 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO