Burse - Fonduri mutuale

Fondul de pensii Vital investeşte 7,3 mil. lei într-un fond de private equity al Erste şi devine al doilea fond din România, după BCR Pensii, cu plasamente pe acest segment

Fondul de pensii Vital investeşte 7,3 mil. lei într-un...

Autor: Liviu Popescu

25.10.2022, 07:21 326

La 31 august 2022 BCR Pensii avea investiţii de 22,8 mil. lei în private equity, adică 0,4% din active Acestea sunt singurele fonduri cu expunere pe private equity.

Fondul de pensii private obliga­torii Pilon II Vital, administrat de Aegon, a investit într-un fond de pri­vate equity al Erste, respectiv Erste Diversified Private Equity I, lansat în vara lui 2022 cu focus pe Europa Centrală şi de Est, devenind astfel al doilea fond de pensii Pilon II din România cu expunere pe segmentul de private equity după BCR Pensii.

Astfel, Vital, cu active de 9 mld. lei şi circa 1 milion de participanţi, are o investiţie de 7,3 milioane de lei la acest fond, despre care austriecii de la Erste spun că are focus pe investiţii în companiile de talie mică şi mijlocie, potrivit datelor agregate de Ziarul Financiar de la Autoritatea de Supraveghere Financiară şi din raportările Vital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO