Burse - Fonduri mutuale

Florin Pogonaru a luat 11,4% din acţiunile Prodplast în oferta de preluare

 Florin Pogonaru a luat 11,4% din acţiunile Prodplast în oferta de preluare

Autor: Adrian Cojocar

04.08.2011, 12:58 300

Omulde afaceri Florin Pogonaru care a derulat în perioada 13 iulie - 2august o ofertă publică de preluare a producătorului de maseplastice Prodplast Bucureşti (PPL), a strâns în cadrul ofertei11,4% din acţiunile companiei pe care a plătit 2,4 mil. lei.Participaţia omului de afaceri la Prodplast a urcat astfel la51,51% din acţiuni.


Oferta de preluare a vizat achiziţia unei participaţii de 59,89%din acţiunile Prodplast, la un preţ de 1,27 lei/unitate, uşor pestecotaţia din piaţă de la începutul derulării ofertei.

Valoarea totală a ofertei s-a ridicat la 13 mil.lei.


Oferta a fost derulată prin trei firme controlate de omul deafaceri, respectiv Central European Financial Services, ECDLRomânia şi Floreasca Development deşi cea mai mare participaţie laProdplast, de 27,6% din acţiuni, o deţine prin intermediul firmeiNord SA din Bucureşti.
Florin Pogonaru a achiziţionatrecent prin intermediul Prodplast un pachet de 5,5% din acţiunileproducătorului de ulei Argus Constanţa (UARG).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO