Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. SIF-urile au idei diferite referitoare la Banca Transilvania. SIF Oltenia cumpără acţiuni la cea mai mare bancă din România, în timp ce SIF Transilvania vinde din acţiuni

Finanţe personale. SIF-urile au idei diferite...

Autor: Liviu Popescu

11.09.2019, 07:30 1015

Societăţile de investiţii financiare (SIF-uri) au avut în primul semestru din 2019 strategii diferite de investiţie la Banca Transilvania (TLV), cea mai tranzacţionată acţiune de la bursa românească, însă rămân cei mai mari acţionari instituţionali locali ai instituţiei de credit, cu o pondere de 18,7%, potrivit calculelor realizate de ZF.

Spre comparaţie, cel mai mare acţionar al băncii de la Cluj este Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cu o pondere de 8,6%.

SIF Oltenia (SIF5), cea mai tranzacţionată societate de investiţii de la bursă, şi-a majorat cu 113% plasamentul în S1/2019 la Banca Transilvania şi a ajuns la o pondere de 4,27% din capitalul social, potrivit datelor din raportul semestrial al societăţii.

Pe de altă parte, SIF Transilvania şi-a redus cu 19% plasamentul în S1/2019 şi a ajuns la o pondere de circa 0,1% din capitalul social. Aceasta este singura societate din cele cinci care a vândut acţiuni la cea mai mare bancă din România, fiind totodată şi acţionarul cu cel mai mic pachet de acţiuni.

Din rândul celor cinci SIF-uri, cel mai mare pachet de acţiuni la Banca Transilvania îl are SIF Moldova, respectiv 7,19%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO