Burse - Fonduri mutuale

​Familia Timofte vrea să delisteze compania Transilvania Construcţii, la care are 95%, de la Bursa de la Bucureşti

​Familia Timofte vrea să delisteze compania...

Autor: Tibi Oprea

06.02.2020, 10:27 493

Transilvania Construcţii (COTR), companie de dezvoltări şi investiţii imobiliare din Cluj-Napoca, a convocat acţionarii în data de 12 martie pentru a aproba retragerea voluntară a acţiunilor societăţii de la tranzacţionare în cadrul Bursei de Valori Bucureşti.

Compania este controlată în proporţie de 59,1% de omul de afaceri Andrei Iancu Timofte, director general al societăţii, în timp ce fiul acestuia Mircea Timofte, preşedintele consiliului de administraţie, deţine 35,6% din capitalul social, ceea ce înseamnă că împreună deţin 94,8% din companie.

Aceştia au preluat controlul Transilvania Construcţii la finele anului 2013 cumpărând 50% din acţiuni de la SIF Banat-Crişana, după ce anterior Gabriela Timofte vânduse un pachet de 29% către SIF.

În cadrul aceleiaşi adunări, acţionarii vor prezenta şi raportul unui evaluator cu privire la preţul pe acţiune ce urmează a fi plătit acţionarilor minoritari în cazul retragerii.

Acţiunile companiei se tranzacţionează în scădere cu 16,7% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 2.150 lei, emitentul ajungând la 80 milioane lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET are un avans de 0,66% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO