Burse - Fonduri mutuale

Un exit istoric: PNC Financial, acţionarul principal al celui mai mare manager de active din lume, vinde participaţia de 22% în BlackRock după 25 de ani. Tranzacţia s-ar putea ridica la 17 miliarde dolari

Un exit istoric: PNC Financial, acţionarul principal al...

Autor: Alex Ciutacu

12.05.2020, 12:43 319

PNC Financial este acţionarul principal al BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, cu o participaţie de 22%, pe care acum vrea să o vândă într-un exit istoric ce s-ar putea ridica la 17 miliarde dolari, potrivit FT.

Grupul bancar PNC „intenţionează să facă exit din toată investiţia” în cel mai mare manager de active, a anunţat BlackRock, luni. PNC deţine o participaţie de 22% în companie, cumpărată încă din 1995, reprezentând circa 35 milioane acţiuni.

Decizia PNC de a vinde vine în contextul în care băncile americane pun deoparte zeci de miliarde de dolari pentru a anticipa potenţialele pierderi, întrucât unii debitorii nu îşi vor putea plăti datoriile, într-o economie lovită de şomaj masiv şi de businessuri pregătite să intre în faliment.

Câştigul net al băncii a scăzut cu 28% pentru primul trimestru, în contextul în care provizioanele format pentru potenţialele credite neperformante au crescut de cinci ori, până la 914 milioane dolari.

„Noi credem că momentul este unul potrivit”, a spus Bill Demchak, directorul general al PNC, discutând despre exit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO