Burse - Fonduri mutuale

Exclusiv ZF. Blue Air a împrumutat 9 mil. euro de la SIF Banat-Crişana pe 6 luni într-un plasament privat realizat integral cu această societate: 13% dobândă anuală

În anul financiar ce s-a terminat la 30 septembrie 2019,  Blue Air a realizat un profit operaţional IFRS de aproximativ 8 mil. euro.

În anul financiar ce s-a terminat la 30 septembrie 2019, Blue Air a realizat un profit operaţional IFRS de aproximativ 8 mil. euro.

Autor: Liviu Popescu

15.04.2020, 00:05 372
♦ „Acest plasament nu are nicio legătură cu emisiunea publică pe care o planifică pentru luna septembrie, pentru care este necesară mai multă pregătire decât pentru un plasament privat.“ ♦ Blue Air a depus luna trecută la guvern o solicitare pentru a primi un credit de salvare în valoare de 45 mil. euro (210 mil. lei) în condiţiile în care în această perioadă zborurile comerciale regulate ale companiei sunt anulate. Blue Air, cea mai mare companie privată românească de transport aerian, a împrumutat 9 milioane de euro (43 mil. lei) de la SIF Banat Crişana (SIF1) în decembrie 2019 într-un plasament privat cu scadenţa iunie 2020 şi realizat integral cu societatea condusă de Bogdan Drăgoi, fost ministru de finanţe. Având în vedere faptul că finanţarea este pe termen scurt, cel mai probabil destinaţia acesteia este susţinerea cheltuielilor curente ale companiei de transport aerian. Potrivit unui calcul realizat de ZF, şi confirmat de Blue Air, dobânda anualizată (cuponul) pentru acest plasament este de 13,2% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO