Burse - Fonduri mutuale

Estinvest Focsani se capitalizeaza cu gandul la listarea pe Bursa

19.10.2007, 20:43 28

Estinvest Focsani isi va majora capitalul social cu 5,95 milioane de lei (circa 1,8 milioane de euro), pana la 3 milioane de euro, urmand sa devina una dintre cele mai capitalizate societati de brokeraj de pe piata.
Conducerea societatii spune ca anul viitor va mai derula 1-2 majorari de capital, in principal pentru a asigura finantarea necesara procesului de extindere a retelei, dar cu gandul si la o posibila listare a firmei la Bursa in urmatorii ani.
Estinvest este una dintre principalele societati de brokeraj axate pe retail, avand una din cele mai extinse retele de unitati de pe piata. Societatea prefera sa achizitioneze imobilele in care deschide unitati decat sa le inchirieze. Actionarii firmei au aprobat luna aceasta majorarea capitalului social prin incorporarea unei parti din rezervele constituite din profiturile anilor anteriori, actiunile noi fiind distribuite in mod gratuit actionarilor.
"Majorarea capitalului social la aproximativ 3 mil. euro a reprezentat un obiectiv pe care ni l-am propus in cadrul strategiei de dezvoltare a firmei", a declarat Lucian Isac, directorul general al Estinvest.
Estinvest are in prezent 13 sucursale si 14 agentii, ultimele sucursale fiind deschise in Oradea, Alba-Iulia si Sibiu, agentiile cele mai recent infiintate fiind in Suceava, Alexandria si Curtea de Arges. Potrivit reprezentantilor societatii, in perioada urmatoare, Estinvest isi va extinde activitatea in alte trei noi locatii.
"Toate sucursalele sunt in proprietatea noastra. In cazul agentiilor, la inceput preferam sa le inchiriem, iar daca vedem ca zona este buna pentru afacerea noastra, mergem pe achizitia lor. Am inceput sa investim in acest mod de-acum cinci ani si, avand in vederea cresterea pietei imobiliare, am avut numai de castigat de pe urma acestei strategii", spune Isac.
Extinderea retelei a contribuit si la cresterea puternica a rezultatelor firmei, pentru acest an societatea propunandu-si o dublare a profitului.
"Dupa primele sase luni ale anului, ne incadram in tintele bugetate, cu un profit net de 2,43 milioane de lei, in crestere de 100% fata de perioada similara a anului trecut. Pana la finalul anului speram sa ne depasim obiectivele din buget", a precizat Lucian Isac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO