Burse - Fonduri mutuale

Este oficial: finlandezii de la KJK şi-au diminuat deţinerea la TeraPlast Bistriţa într-o tranzacţie fulger de 57 mil. lei. ZF a scris joi despre plasamentul privat

Este oficial: finlandezii de la KJK şi-au diminuat...

Autor: Liviu Popescu, Tibi Oprea

13.11.2020, 18:58 627

TeraPlast Bistriţa (TRP), producător de material de construcţii cu o capitalizare de circa 700 milioane de lei, a publicat vineri seară la bursă un raport în care arată că fondul finlandez de investiţii KJK Balkan Holding a vândut 150 de milioane de acţiuni pentru 57 milioane de lei.

“TeraPlast SA aduce la cunoştinţă investitorilor tranzacţiile cu acţiunile emitentului efectuate de către persoanele cu responsabilităţi de conducere şi/sau de către persoanele care au o legătură strânsă cu acestea în data de 12.11.2020”, se arată la bursă. Persoana cu responsabilitate de conducere despre care menţionează TRP este Lefter Răzvan Radu, membru al Consiliului de Administraţie al TeraPlast, şi reprezenantul KJK Capital România în calitate de consultant de investiţii.

ZF a scris joi despre această tranzacţie, realizată în urma unui plasament privat accelerat (accelerated book building – ABB), citând informaţii din piaţa de capital.

Astfel KJK şi-a diminuat deţinerea de la 10% la 19 august 2020, cele mai recente date, la circa 1,4% ca urmare a acestei tranzacţii. Preţul de vânzare a fost de 0,38 lei pe acţiune, cu 11% sub cel de tranzacţionare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO