Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Horia Braun, Erste AM: Dacă ne uităm în structura, volumul tranzacţiilor şi cifrele aferente anului 2021, vedem cum creşterea vine cel mai mult din zona de obligaţiuni pe fondul numărului mare de emisiuni din piaţă

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

15.12.2021, 07:25 139

♦ Record istoric de 19,5 miliarde de lei pentru tranzacţiile de la BVB, cu 6,7% peste nivelul de la sfârşitul anului trecut.

Investitorii şi-au intensificat activitatea la bursa locală în 2021, într-un peisaj marcat de oportu­nităţile prezentate de piaţa de capital şi numărul mare de listări de acţiuni şi obligaţiuni, subiect abordat în emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi din 14 decembrie de Horia Braun, preşedinte-di­rector general al Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România.

„Dacă ne uităm în structura, volumul tranzacţiilor şi cifrele aferente anului 2021, comparativ cu 2020, vedem cum creşterea vine cel mai mult din zona de obligaţiuni, unde a existat un număr mare de emisiuni noi pe piaţă. Aceste emisiuni au avut valori mai ridicate, în special cele aferente emitenţilor din sectorul bancar, iar ele au tras şi volumele de tranzacţionare. Deci probabil sunt mai multe deal-uri de gen one-off. Probabil şi tranzacţionarea de titluri de stat, prin programul Fidelis, a avut un anumit rol aici“, a afirmat Horia Braun.

La sfârşitul primei şedinţe de tranzacţionare a săptămânii, valoarea totală a tranzacţiilor cu toate tipurile de instrumente financiare de pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti a ajuns la 19,5 miliarde de lei, adică 3,9 miliarde de euro. Noua valoare record a fost atinsă cu 12 şedinţe de tranzacţionare înainte de finalul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO