Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Antonio Oroian, Goldring, despre listarea Hidroelectrica: Iniţial, impactul în piaţă ar putea fi unul negativ pentru că investitorii ar putea efectua rebalansări pentru a face rost de bani

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

19.01.2022, 07:25 641

♦ Tot mai mulţi investitori, pregătiţi să intre pe Bursă odată cu listarea celei mai profitabile companii din portofoliul statului român ♦ Dividendele, printre principalii factori de interes.

Majoritatea investitorilor, cu precădere cei cu experienţă îndelungată în piaţă, nu au reacţionat ca urmare a anunţului de listare a 15% din Hidroelectrica deoarece discuţiile în acest sens există deja de câţiva ani, investitorii recent intraţi pe Bursă întrebându-se între timp cum vor putea participa la ofertă, a spus Antonio Oroian, broker al Goldring, în timpul ediţiei din 18 ianuarie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

„Încă nu se ştie nimic concret, intenţiile par mai însemnate faţă de anii trecuţi, dar momentan sunt doar discuţii şi, până nu vedem ceva concret, ar trebui să urmărim celelalte companii. Cred că impactul iniţial în piaţă va fi unul negativ pentru că investitorii vor rebalansa portofoliile tocmai pentru a face rost de bani pentru acea listare. Am văzut şi anul trecut, când aveau loc plasamente private, cum se simţea că investitorii îşi pregătesc banii“, adaugă Antonio Oroian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO