Burse - Fonduri mutuale

Elveţienii de la Ameropa şi-au numit şi un director general al Azomureş

Autor: Adrian Cojocar

22.03.2012, 17:53 868

Noul Consiliu de Administraţie al Azomureş Târgu-Mureş (AZO), format din membrii ai grupului Ameropa, care au finalizat recent preluarea companiei, s-au întrunit miercuri şi au decis numirea în funcţia de director general a lui Jan Kadanik, unul dintre administratorii Ameropa care ocupă această funcţie din anul 2009. Kadanik are o vastă experienţă în domeniul tradingului de produse agricole.

Elveţienii fac astfel prima numire în conducerea executivă de la instalarea lor la conducerea administrativă a Azomureş, care este cel mai mare producător de îngrăşăminte din România.

Azomureş este evaluată în prezent pe bursa de la Bucureşti la 219 mil. euro.

Omul de afaceri elveţian Andrew Henry Zivy, proprietarul traderului de produse agricole Ameropa, a preluat funcţia de preşedinte al Azomureş, pe care a preluat-o printr-o tranzacţie finalizată recent şi aprobată de Consiliul Concurenţei.

Majoritatea acţionarilor turci care deţineau Azomureş erau şi membrii în consiliul de administraţie al companiei. După vânzarea societăţii aceştia s-au retras rând pe rând din Consiliul de Administraţie şi din funcţiile executive lăsând locul noii echipe de conducere din partea Ameropa.

Din noua structură de conducere a Azomureş mai face parte în prezent Jan Kadanik, în poziţia de vicepreşedinte al companiei. Totodată, Manuela Bobirnac-Ionescu, şi Gilles Gabriel Viellet au fost numiţi administratori ai Azomureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO