Burse - Fonduri mutuale

Electrica, finanţare de 6,25 milioane de euro prin Fondul de Modernizare

Electrica, finanţare de 6,25 milioane de euro prin...

Autor: Eduard Ivanovici

03.07.2023, 00:04 149

Electrica (simbol bursier EL), distribuitor şi furnizor de energie electrică, şi-a informat investitorii că filiala sa Distribuţie Energie Electrică România (DEER) a atras o nouă finanţare europeană nerambursabilă prin Fondul pentru Modernizare în valoare de 6,25 mil. euro. 

Suma reprezintă  80% din cheltuielile eligibile pentru un proiect de investiţii în reţeaua de distribuţie de energie electrică, proiect a cărui valoare estimată este de aproximativ 8,26 mil. euro (fără TVA), conform unui raport publicat la Bursă. 

„Acest proiect completează lista celor patru proiecte de investiţii pentru care DEER a atras 57 mil. euro prin Fondul de Modernizare. Proiectul este pentru modernizarea LEA 110 kV Pogoanele - Jugureanu, jud. Buzău, are ca ţintă modernizarea a 26,4 km LEA 110 kV, cu un termen de finalizare în aprilie 2027, iar obiectivul proiectului este mărirea fiabilităţii  şi capacităţii reţelei de înaltă tensiune, creşterea calităţii serviciului de distribuţie a energiei electrice distribuite, asigurarea siguranţei în alimentarea cu energie electrică pentru utilizatorii existenţi, precum şi asigurarea posibilităţii de racordare a viitorilor consumatori şi producători”, scriu reprezentanţii Electrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO