Electrica, finanţare de 6,25 milioane de euro prin Fondul de Modernizare

Autor: Eduard Ivanovici 03.07.2023

Electrica (simbol bursier EL), distribuitor şi furnizor de energie electrică, şi-a informat investitorii că filiala sa Distribuţie Energie Electrică România (DEER) a atras o nouă finanţare europeană nerambursabilă prin Fondul pentru Modernizare în valoare de 6,25 mil. euro. 

Suma reprezintă  80% din cheltuielile eligibile pentru un proiect de investiţii în reţeaua de distribuţie de energie electrică, proiect a cărui valoare estimată este de aproximativ 8,26 mil. euro (fără TVA), conform unui raport publicat la Bursă. 

„Acest proiect completează lista celor patru proiecte de investiţii pentru care DEER a atras 57 mil. euro prin Fondul de Modernizare. Proiectul este pentru modernizarea LEA 110 kV Pogoanele - Jugureanu, jud. Buzău, are ca ţintă modernizarea a 26,4 km LEA 110 kV, cu un termen de finalizare în aprilie 2027, iar obiectivul proiectului este mărirea fiabilităţii  şi capacităţii reţelei de înaltă tensiune, creşterea calităţii serviciului de distribuţie a energiei electrice distribuite, asigurarea siguranţei în alimentarea cu energie electrică pentru utilizatorii existenţi, precum şi asigurarea posibilităţii de racordare a viitorilor consumatori şi producători”, scriu reprezentanţii Electrica.