Burse - Fonduri mutuale

Electrica, distribuitor şi furnizor de energie electrică, a atras încă o finanţare de 6,25 mil. euro prin Fondul de Modernizare

Electrica, distribuitor şi furnizor de energie...

Autor: Eduard Ivanovici

30.06.2023, 15:21 235

Electrica (simbol bursier EL), jucător major pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, şi-a informat investitorii că filiala sa Distribuţie Energie Electrică România (DEER) a atras o nouă finanţare europeană nerambursabilă prin Fondul pentru Modernizare în valoare de 6,25 milioane de euro.

Suma reprezintă  80% din cheltuielile eligibile pentru un proiect de investiţii în reţeaua de distribuţie de energie electrică, proiect a cărui valoare estimată este de aproximativ 8,26 milioane de euro (fără TVA), conform unui raport publicat la Bursă.

„Acest proiect completează lista celor patru proiecte de investiţii pentru care DEER a atras 57 mil. euro prin Fondul de Modernizare. Proiectul este pentru ,modernizarea LEA 110 kV Pogoanele -  Jugureanu, jud. Buzău, are ca ţintă modernizarea a 26.4 km LEA 110 kV, cu un termen de finalizare în aprilie 2027, iar obiectivul proiectului este mărirea fiabilităţii  şi capacităţii reţelei de înaltă tensiune, creşterea calităţii serviciului de distribuţie a energiei electrice distribuite, asigurarea siguranţei în alimentarea cu energie electrică pentru utilizatorii existenţi, precum şi asigurarea posibilităţii de racordare a viitorilor consumatori şi producători”, scriu reprezentanţii Electrica.

Compania a avut venituri de 3,5 miliarde de lei în primele trei luni ale anului, în urcare cu 7% faţă de T1/2023. Pierderile s-au redus de la 158 de milioane de lei la 67 de milioane, arată raportul financiar trimestrial.

Acţiunile EL se tranzacţionează în creştere cu 5,9% anul acesta, pe un rulaj de 77,6 milioane de lei, la o capitalizare de circa trei miliarde de lei. Vineri după-amiaza, compania era pe plus cu 2,3% la BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO