LIVE: ZF IT GENERATION. Start-up Update: Hyperhuman se pregăteşte să ia o nouă finanţare pentru a dezvolta în continuare platforma sa digitală pentru profesioniştii din industria health & fitness. Mai multe detalii de la Bogdan Preduşcă, CEO şi cofondator Hyperhuman
Burse - Fonduri mutuale

Electrica a decis: Cristian Bosoancă rămâne preşedintele Consiliului de Administraţie până la 31 decembrie 2021

Consiliul de administraţie al Electrica (simbol bursier EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, la care statul român are 48,7% din acţiuni, a prelungit mandatul lui Cristian Bosoancă, 45 de ani, în funcţia de preşedinte al boardului, până la data de 31 decembrie 2021.

El a preluat şefia consiliului de administraţie în luna iulie 2020, după ce Valentin Radu, cel care ocupa această funcţie din 2018, a demisionat.

“În data de 6 mai, Consiliul de Administratie al Electrica l-a ales pe Cristian Bosoanca in calitate de Presedinte al Consiliului de Administratie incepand cu data de 6 mai 2021 si pana la data de 31 decembrie 2021”, specifică un anunţ al companiei.

Totodată, acţionarii companiei au stabilit componenţa comitetelor consultative începând cu 6 mai 2021 până la 31 decembrie 2021, astfel: Comitetul de Audit si Risc: Radu Mircea Florescu, Presedinte, Dragos-Valentin Neacsu, membru, Iulian Cristian Bosoanca, membru.Comitetul de Nominalizare si Remunerare: Adrian-Florin Lotrean, Presedinte, Radu Mircea Florescu, membru, Ion Cosmin Petrescu, membru. Comitetul de Strategie si Guvernanta Corporativa: Gicu Iorga, Presedinte, George Cristodorescu, membru şi Adrian-Florin Lotrean, membru.

Compania estimează pentru 2021 un profit net conso­lidat de 201,6 mil. lei, în scădere cu 48% sau 186 mil. lei faţă de rezultatul net realizat în 2020, şi venituri totale la nivel consolidat de 7,05 mld. lei, reprezentând o creştere de 5,7% sau cu 382 mil. lei compa­rativ cu veniturile realizate în 2020, potrivit datelor agregate de ZF din Bugetul de Venituri şi Cheltuieli aferent anului în curs publicat recent la bursă.

Electrica este deţinută în proporţie de 48,8% de statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, şi are o valoare bursieră de 4,6 mld. lei.

De la începutul anului, acţiunile EL înregistrează o creştere de 6,77%, pe fondul unor tranzacţii de 86,1 mil. lei, arată datele BVB.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.