Burse - Fonduri mutuale

Eforie ia 6,1 mil. euro in rate pe trei hoteluri

22.02.2007, 18:18 14

Societatea Turism Hoteluri Restaurante Marea Neagra din Eforie Nord a vandut la inceputul acestei saptamani prin licitatie publica trei hoteluri din patrimoniu a caror valoare totala se ridica la 6,1 mil. euro (20,8 mil. lei), fara TVA, potrivit unui comunicat emis de reprezentantii companiei.
Activele care au facut obiectul licitatiei se compun din hotelurile de o stea Alfa, Beta si Gama din Saturn si terenurile aferente in suprafata de peste 30.000 de mp. Pretul de pornire cumulat al activelor vandute a fost de 5,9 mil.euro. Plata se va face in rate pe o perioada de 3-4 ani, compania urmand sa primeasca un avans de 20%-30% din suma licitata.
Reprezentantii companiei hoteliere si-au exprimat inca din luna octombrie a anului trecut intentia de a scoate la vanzare cinci hoteluri, cu terenurile aferente precum si alte active conexe acestora pentru o suma estimata la circa 15 mil.euro.
Cea mai mare parte a fondurilor obtinute din vanzarea acestor active vor fi utilizate pentru reabilitarea si modernizarea altor patru hoteluri ale companiei, investitiile prevazute in acest sens ridicandu-se la circa 14,5 mil. euro.
Compania a mai vandut la sfarsitul anului trecut active conexe activitatii hoteliere, printre care un complex de bungalouri din Eforie Nord si gradina Dunarea din Saturn, pentru o suma de circa 1,86 mil. euro, fara TVA.
Anul trecut, afacerile companiei s-au cifrat la 11,2 mil.euro (39,5 mil. lei), in crestere cu 9,1% fata de anul precedent. In aceeasi perioada, profitul THR Marea Neagra a crescut cu 84%, ajungand la aproape 1,7 mil.euro (5,9 mil. lei).
Compania hoteliera este controlata de SIF Transilvania, care detine circa 87% din actiuni.
Actiunile THR Marea Neagra sunt cotate la categia a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, ieri aceste titluri inchizand sedinta la un pret de 0,56 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei este de 31,9 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO