Burse - Fonduri mutuale

Drepturi de preferinţă reprezentând 2% din capitalul Băncii Transilvania s-au transferat pe Bursă

Autor: Adrian Cojocar

12.10.2010, 16:22 47

Drepturile de preferinţă ale Băncii Transilvania au fost intenstranzacţionate astăzi pe Bursă, realizându-se peste 200 tranferurice au vizat 22,7 milioane de drepturi.

Practic, unii acţionari, ce deţineau 2% din capitalul BănciiTransilvania (TLV), şi-au vândut dreptul de a participa lamajorarea de capital a băncii către alţi investitori care astfelpot intra în acţionariatul BT sau pot să-şi majoreze participaţiaîn bancă.

SIF Moldova a fost principalul cumpărător al drepturilor depreferinţă ale Băncii Transilvania, în ultimele şedinţe societateade investiţii financiare achiziţionând aproape zilnic mai multesute de milioane de drepturi cu scopul de a subscrie mai multeacţiuni în majorarea de capital a Băncii.

Drepturile au fost cedate ieri la un preţ mediu de 0,026lei/titlu şi pot fi subscrise în majorarea de capital la un preţ de1 leu/titlu. În piaţă, acţiunile băncii s-au tranferat ieri la unpreţ de 1,32 lei/acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO