Burse - Fonduri mutuale

Al doilea acord de preluare a unei companii în nici trei luni. Aquila a bătut palma pentru Parmafood, într-o tranzacţie de maximum 16,5 milioane de euro. Acţiunile Aquila au plus 17% în ultima lună pe o bursă în creştere prin prisma BET cu 4,5%

Al doilea acord de preluare a unei companii în nici trei...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.01.2024, 00:05 424

Aquila (simbol bursier AQ), companie antreprenorială de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum, a încheiat un acord preliminar pentru preluarea integrală a firmelor Parmafood Trading şi Parmafood Group Distribution, pentru un preţ maxim de 16,5 milioane euro.

Companiile Parmafood Trading SRL şi Parmafood Group Distribution SRL au înregistrat în 2022 o cifră de afaceri cumulată de 245 milioane de lei (crica 50 mil. euro) şi un profit net cumulat de 15,67 mil. lei (3,2 mil. euro). Acesta este al doilea acord de preluare după ce distribuitorul a mai semnat în noiembrie un astfel de contract pentru preluarea integrală a Romtec Europa, companie specializată în producţia de lichide şi aerosoli pentru întreţinerea autoturismelor.

Achiziţiile fac parte din planul de dezvoltare al Aquila, reprezentanţii companiei declarând cu mai multe ocazii că vor atât creştere organică, cât şi prin achiziţii.

Din preţul total convenit pentru preluarea celor două companii din grupul Parmafood vor fi scăzute datoriile, suma fiind plătită din surse proprii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO