Burse - Fonduri mutuale

Dividendele reinvestite au propulsat bursa în topul creşterilor din regiune. Ce acţiuni recomandă brokerii pentru lunile de vară

Dividendele reinvestite au propulsat bursa în topul...

Autor: Roxana Pricop

21.07.2015, 00:08 2225

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 4,4% în ultima lună, alimentată de banii nou intraţi în piaţă prin reinvestirea dividendelor plătite de companii din profiturile pe 2014 şi de clarificarea situaţiei din Grecia.

Brokerii se aşteaptă ca avan­sul bursei să continue şi în pe­rioada următoare, favo­rizând acţiunile Banca Tran­sil­vania, BRD, Rom­gaz, Transgaz şi Transelectrica.

Indicele BET, prin­cipala refe­rinţă a bursei ce include cele mai li­chi­de zece acţiuni, s-a apreciat cu 4,4% în ultima lună, avansul faţă de începutul anului urcând astfel la peste 7%. Aprecierea raportată de piaţa locală de acţiuni este uşor mai mică decât cea a bursei de la Praga, însă peste evoluţiile burselor de la Viena, Budapesta şi Varşovia din ultima lună.

Lideri de pluton la creşteri au fost acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce deţin o pondere de aproape 19% în indi­cele BET şi care s-au apreciat cu aproape 12% în ultima lună.

Urmează acţiunile BRD Soc-Gen cu o creştere de 11,7%. Din indicele BET au perfor­mat mai slab acţiunile Fondului Pro­prie­tatea cu un minus de aproape 4% şi titlurile Transgaz cu un minus de 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO