Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a finalizat achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni la Bucur Obor, proprietarul centrului comercial cu acelaşi nume. ”Bucur Obor are o istorie îndelungată de rentabilitate, dar, mai presus de toate, este o locaţie emblematică pentru Bucureşti”

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a finalizat...

Autor: Roxana Rosu

08.02.2022, 15:35 2929

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (BVB: ONE) a finalizat la data de 8 februarie achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al Bucur Obor, proprietarul centrului comercial cu acelaşi nume din Capitală.

În urma încheierii tranzacţiei, One United Properties deţine controlul unic direct asupra BO Retail Invest S.R.L., care la rândul său deţine pachetul majoritar de acţiuni la Bucur Obor S.A., societate listată pe Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul BUCU.

„Suntem încântaţi să finalizăm tranzacţia pentru pachetul majoritar al Bucur Obor. Bucur Obor are o istorie îndelungată de rentabilitate, dar, mai presus de toate, este o locaţie emblematică pentru Bucureşti şi pentru locuitorii săi. Aşteptăm cu interes să integrăm performanţele companiei Bucur Obor în operaţiunile consolidate ale One United Properties şi, în consecinţă, să creăm valoare suplimentară pentru toate părţile interesate implicate”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO One United Properties.

În noiembrie 2021, prin intermediul unui împrumut de la One United Properties, BO Retail Invest a achiziţionat 54,4351% din capitalul social al Bucur Obor pentru 64,93 milioane lei, la un preţ de 8.918 lei per acţiune. Tranzacţia a fost finalizată în data de 8 februarie 2022, ca urmare a autorizării de către Consiliul Concurenţei din România.

Centrul comercial Bucur Obor din Bucureşti a fost deschis în anul 1975 şi gestionează activitatea unor magazine de toate dimensiunile, de la afaceri de familie şi până la branduri consacrate. Compania a fost listată la BVB în iulie 1997, iar în prezent este cotată pe piaţa AeRO având o capita­lizare bursieră de 254 milioane de lei.

Al doilea cel mai mare acţionar al companiei este Ma­nea Gelu, cu o participaţie de 16%. Compania a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti în iulie 1997.

Portofoliul One United Properties include proiectele One Mircea Eliade, One Mamaia Nord, One Herastrau Towers, One Timpuri Noi, One Floreasca Vista, One Verdi Park,  One Modrogan, One Peninsula, One Cotroceni Park, livrate sau în dezvoltare. Compania a fost fondată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, care în prezent deţin 59% din acţionariatul companiei şi sunt singurii membri executivi ai Consiliului de Administraţie, restul celorlalţi cinci membri fiind neexecutivi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO