Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor şi-a dublat profitul în primele nouă luni ale anului, la 15 mil. lei. Afacerile, în creştere cu 43%

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor...

Autor: Eduard Ivanovici

15.11.2022, 21:40 267

Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP), prima companie imobiliară listată pe piaţa locală de capital, a raportat un profit de 15 milioane de lei la nouă luni, de la 7,5 milioane în aceeaşi perioadă de anul trecut.

Totodată, cifra de afaceri – veniturile din vânzarea proprietăţilor imobiliare – a urcat cu 43% la 156,3 milioane de lei, arată datele din raportul financiar de la Bursa de Valori Bucureşti. Marja brută a ajuns la 36%, de la 33% în anul precedent.

„Creşterile se datorează în principal optimizării proceselor la nivel de grup şi integrării pe verticală, un exemplu în acest sens fiind achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al firmei de construcţii RCTI Company”, scriu reprezentanţii companiei în raport.

În primele nouă luni, Impact a vândut 173 de unităţi, cu o valoare totală de 129,4 milioane lei, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă din 2021. 78% dintre unităţile vândute se află în complexul Luxuria Residence; restul unităţilor vândute se află în ansamblul rezidenţial Greenfield Băneasa din nordul Bucureştiului şi în complexul Boreal Plus din Constanţa.

„Politica de integrare pe verticală adoptată în prima parte a anului a început să dea rezultate în optimizarea ciclului de producţie şi controlul asupra costurilor. În cadrul acestei strategii am integrat deja compania de construcţii RCTI şi finalizăm constituirea companiei proprii de arhitectură şi design, Impact Alliance Architecture. Suntem încrezători în perioada următoare, având în vedere că înregistrăm venituri din fazele finalizate în Greenfield Băneasa din Bucureşti şi Boreal Plus din Constanţa” spune Constantin Sebeşanu, CEO al Impact.

Acţiunile IMP s-au depreciau cu 22,4% anul acesta, pe un rulaj de 54 de milioane de lei, conform BVB. Din acţionariat fac parte Gheorghe Iaciu (57,8%) şi Adrian Andrici (12,7%), compania având o capitalizare de 918 milioane de lei. Între ianuarie şi septembrie 2022, Impact a atras capital în valoare de 77,7 milioane lei prin acţiuni de majorare de capital social.

„De asemenea, suntem bucuroşi să anunţăm apropiata deschidere a centrului comunitar Greenfield Plaza, care înglobează galeria comercială şi centrul de wellness ce vor deservi locuitorii ansamblului Greenfield Băneasa. La Iaşi, aşteptăm eliberarea autorizaţiei de construire pentru a demara imediat lucrările la proiectul Greenfield Copou”, adaugă CEO-ul.

Impact deţine în proprietate un portofoliu de terenuri cu o suprafaţă de aproximativ 73,5 ha, pe care va dezvolta proiecte în Bucureşti, Constanţa şi Iaşi, cu o valoare brută estimată la 1,5 miliarde de euro, reiese dintr-un comunicat de presă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO