Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact, controlat de antreprenorul Gheorghe Iaciu, recompensează angajaţii cu 1,2 mil. acţiuni

Consiliul de Administraţie al Impact Developer & Contractor (IMP), dezvoltatorul imobiliar controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a aprobat programul de tip  „stock option plan” prin care un număr total de 1.254.000 de acţiuni va fi alocat angajaţilor şi membrilor conducerii companiei, în vederea recompensării şi fidelizării acestora.

Astfel, pentru angajaţi şi directori, inclusiv pentru directorul general, compania alocă 484.000 de acţiuni, iar pentru membrii Consiliului de Administraţie însărcinaţi cu funcţii specifice în cadrul boardului vor fi alocate 770.000 de acţiuni, potrivit datelor furnizate de dezvoltatorul imobiliar.

“Acţiunile care fac parte din program urmează a fi răscumpărate de către societate, în conformitate cu hotărârea AGEA din 28 aprilie, iar transferul acţiunilor se va face la momentul îndeplinirii condiţiilor din cadrul programului şi al exercitării de către persoana eligibilă a dreptului de opţiune, după împlinirea unui termen de 12 luni de la semnarea actului de aderare la program”, spun oficialii companiei.

Valoarea totală a tranzacţiei se ridică la 1,83 mil. lei, potrivit calculelor ZF, care au inclus valoarea de 1,460 lei drept preţ de referinţă pentru un titlu IMP, acesta fiind preţul de închidere din ziua precedentă aprobării planului de către Consiliul de Administraţie al societăţii.

Impact Developer&Contractor a înregistrat în primele şase luni ale anului venituri de 65,8 milioane lei din vânzarea proprietăţilor deţinute, în scădere cu 17% faţă de perioada similară din 2019, în timp ce profitul net s-a redus la jumătate, la 8,6 milioane lei, comparativ cu 16,4 milioane lei în S1/2019.

Societatea cu 381 milioane de lei capitalizare este controlată în proporţie de 58,8% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15,9% din capitalul social. De la începutul anului, acţiunile IMP se tranzacţionează în scădere cu 3,36%, pe fondul unui rulaj de 17,5 milioane de lei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.