Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact a contractat serviciile de Market Making ale Raiffeisen Bank International

Dezvoltatorul imobiliar Impact a contractat serviciile de...

Autor: Tibi Oprea

19.09.2023, 19:12 259

Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP), primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti, va beneficia, din data de 28 septembrie 2023, de servicii de Market Maker al Emitentului oferite de către Raiffeisen Bank International. IMPACT este listată la Bursa de Valori Bucureşti din anul 1996.

„Suntem încântaţi să fim implicaţi în evoluţia Impact Developer & Contractor S.A. la Bursa de Valori Bucureşti. În calitate de Market Maker, suntem mândri să facilităm lichiditatea în una dintre companiile pioniere pe piaţa din România şi suntem siguri că vom aduce valoare adăugată prin oferirea de adâncime pieţei pentru toţi participanţii la piaţă. Apreciem foarte mult încrederea acordată companiei şi expertizei noastre”, spune Guenther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader la Raiffeisen Bank International.

Impact Developer & Contractor este listată pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, la categoria premium. Compania spune că în ultimii 5 ani investiţia în acţiunile IMP a adus un câştig dublu comparativ cu câştigurile generate de indicele BET, iar raportat la ultimii 10 ani, câştigurile sunt de 20 de ori mai mari.

„Ne dorim ca parteneriatul cu Raiffeisen Bank International să crească accesul la acţiunile Impact şi, ca atare, lichiditatea acestora, în favoarea acţionarilor actuali şi viitori. Împreună, vom continua să creştem gradul de cunoaştere al companiei în rândul investitorilor, precum şi a potenţialului investiţional şi oportunitatea investiţiei în acţiunile IMPACT”, spune Constantin Sebeşanu, CEO-ul Impact Developer & Contractor.

Impact are o capitalizare de 653 mil. lei, după ce acţiuni IMP au scăzut cu 23,3% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 5,4 mil. lei, arată datele BVB. Dezvoltatorul imobiliar a încheiat primul semestru din 2023 cu venituri de 59 mil. lei, comparativ cu 90 mil. lei în S1/2022, însă profitul net s-a majorat la 34 mil. lei, de la 13,9 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO