Burse - Fonduri mutuale

Dendrio Solutions, parte a grupului Bittnet, a luat un credit de investiţii de 10 mil. lei de la ProCredit Bank pentru finanţarea achiziţiei a 51,1% din Dataware Consulting

Dendrio Solutions, parte a grupului Bittnet, a luat un...

Autor: Tibi Oprea

19.05.2023, 19:05 377

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), primul grup românesc de companii IT listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, a anunţat investitorii că a contractat un credit de investiţii de 10 mil. lei de la ProCredit Bank pentru finanţarea parţială a tranzacţiei de M&A cu Dataware Consulting SRL.

Creditul a fost semnat de Dendrio Solutions, parte a grupului Bittnet, pe o perioadă de şapte ani, cu rambursări lunare de principal şi dobândă. Rata anuală a dobânzii este variabilă şi se compune din indicele ROBOR la 6 luni, la care se adaugă marja fixă a băncii de 2,5%.

Garanţiile constituite pentru acest produs de creditare sunt ipotecă mobiliară asupra conturilor Dendrio Solutions deschise la ProCredit Bank, ipotecă mobiliară asupra părţilor sociale achiziţionate de Dendrio Solutions (51,13% din Dataware), garanţie din partea grupului în calitate de codebitor, garanţie emisă de Fondul European de Investiţii în proporţie de 60% din valoarea creditului şi un depozit cash colateral pentru suma de 2,5 mil. lei.

De asemenea, Bittnet a informat părţile interesate despre încheierea, în data de 19 mai 2023, a tuturor procedurilor de closing, prin semnarea certificatului de finalizare şi a documentelor suport pentru achiziţia de catre grup a unui procent de 70% din partile sociale Dataware şi semnarea documentelor necesare în vederea înregistrării noii structuri de acţionariat la Oficiul Registrului Comerţului.

Dupa înregistrarea modificărilor, noua structura de acţionariat a Dataware va fi urmatoarea: Dendrio – 51,13%, Bittnet Systems – 18,87%, cofondatorii Dataware – 30% (deţinere împărţită în mod egal între cei doi cofondatori). Preţul tranzacţiei cuprinde şi o componentă decontabilă în acţiuni BNET, acţiuni ce urmează a fi alocate celor doi cofondatori Dataware într-o viitoare operaţiune de majorare de capital.

Bittnet Group a încheiat primul trimestru al anului 2023 cu venituri consolidate în valoare de 53,5 milioane lei, în creştere cu 63% faţă de perioada similară a anului anterior, ca urmare a creşterii accelerate a activităţii de intergrare IT&C cu 80% faţă de T1/2022.

La nivel de marjă brută, compania a înregistrat o creştere de 32%, de la 6,5 milioane lei în T1/2022 la 8,6 milioane lei în T1/2023. Creşterea cheltuielilor indirecte, administrative înregistrată pe parcursul anului trecut a condus la înregistrarea unei pierderi operaţionale la nivelul grupului în perioada analizată, de 2,3 mil. lei, faţă de aproximativ zero în T1/2022.

Potrivit datelor BVB, acţiunile BNET se tranzacţionează în scădere cu 0,9% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 7,3 mil. lei. Cei mai mari acţionari ai Bittnet sunt Impetum Investments şi Agista, care au o deţinere cumulată de aproape 30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO