Burse - Fonduri mutuale

De neînţeles: De ce Ministerul Finanţelor vrea să elimine raportarea trimestrială a rezultatelor companiilor cotate la Bursă

De neînţeles: De ce Ministerul Finanţelor vrea să...

Autor: Eduard Ivanovici

22.01.2024, 00:05 14898

♦ „Probabil companiile se plâng de volumul de lucru legat de aceste raportări regulate dese“ ♦ ARIR: Există deja un grad deficitar de comunicare pentru aproximativ jumătate din companiile listate pe piaţa reglementată.

Obligativitatea raportării trimestriale pentru companiile listate pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti ar putea deveni istorie, ca urmare a unui proiect de modificare a legii 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, propus de Ministerul Finanţelor Publice.

Astfel, la articolul 61, alineatul 1 din Legea 24/2017 s-ar modifica partea care prevede că emitenţii întocmesc, pun la dispoziţia publi­cului şi transmit către Autoritatea de Supraveghere Financiară şi opera­torului de piaţă rapoarte tri­mestriale, semestriale şi anuale, fiind înlocuită cu „emitenţii întocmesc, pun la dispoziţia publicului şi transmit A.S.F. şi operatorului de piaţă rapoarte semestriale şi anuale“.

„O astfel de măsură ar scădea gradul de transparenţă al compa­niilor pentru investitori, ar duce la o înrăutăţire a guvernanţei corpora­tive, ceea ce s-ar reflecta, în principiu, negativ în preţul acţiunilor, crescând volatilitatea acestuia. Toate acestea duc la o scădere a încrederii investi­to­rilor, mai ales a celor interna­ţionali“, spune Costin Brumă, broker al Swiss Capital, pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO