Burse - Fonduri mutuale

Dana Dima, BCR-Erste: Trebuie să facem paşi mici pentru a ajunge la investiţii mari. Probabil că o parte din volatilitate vine din faptul că unii clienţi au sărit respectivii paşi. Plasamentele recurente, o soluţie în acest sens

Dana Dima, vicepreşedinte executiv, Retail & Private Banking, BCR-Erste: Cred că românii care investesc pe termen scurt vor învăţa că investiţia va fi mult mai profitabilă atunci când ştii să îţi capitalizezi veniturile.

Dana Dima, vicepreşedinte executiv, Retail & Private Banking, BCR-Erste: Cred că românii care investesc pe termen scurt vor învăţa că investiţia va fi mult mai profitabilă atunci când ştii să îţi capitalizezi veniturile.

Autor: Eduard Ivanovici

11.10.2022, 07:40 457

O parte din volatilitatea care a cuprins anul acesta bursele internaţionale se poate datora faptului că unii investitori au intrat în piaţă când fondurile mutuale afişau randamente uriaşe, neluându-şi între timp o serie de măsuri de siguranţă, spune Dana Dima, vicepreşe­dinte executiv, Retail & Private Banking, BCR-Erste, invitată la Summitul Administratorilor de Fonduri, ediţia a IV-a.

„Trebuie să facem paşi mici pentru a ajunge la investiţii mari. Probabil că această volatilitate vine de la faptul că unii clienţi au sărit acei paşi mici pe care ar fi trebuit să îi facă şi au încercat să meargă către zona investiţională atunci când fondurile erau în creştere masivă şi nu au înţeles că paşii mici contează pentru stabilitatea lor emoţională“, consideră Dama Dima.

În cadrul summitului, repre­zentanta BCR-Erste a argumen­tat că teama românilor este reprezentantă de participarea propriu-zisă la un fond de investiţii. Astfel, un prim pas în această direcţie constă în a pune deoparte o sumă recurentă pentru probleme uzuale, tra­versând ulterior o zonă cu un grad ridicat de protecţie financiară şi ajungând într-un final la investiţie. „Când ştii că ai câteva salarii puse deoparte, după aceea ai şi un anumit grad de siguranţă, iar dacă ai şi câţiva bani în fonduri, stabilitatea ta emoţională va fi cu totul alta. În caz contrar, ai banii investiţi doar în fonduri, care se află acum în scădere (...) Am observat însă că trendul celor care încep să investească pe termen lung este în creştere“, adaugă Dana Dima.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO