Burse - Fonduri mutuale

Cutremurul de pe bursa din Japonia ajunge şi în Europa: BVB pierde 1,8%. FTSE scade cu 1,8%

Cutremutrul de pe bursa din Japonia ajunge şi în Europa: BVB pierde 1,8%

Autor: Andrei Chirileasa

15.03.2011, 11:28 33

Prăbuşirea de azi a bursei de laTokyo a generat reacţii mai puternice şi înEuropa, unde principalele pieţe au înregistrat scăderi puternice,pe fondul temerilor investitorilor că situaţia dinJaponia va genera efecte negative la nivelglobal.

Indicele geman DAX a scăzut cu peste 3%, întimp ce indicele francez CAC 40 pierdea 2,18%, iarindicele bursei de la Londra, FTSE 100 scădea cu1,8%, la ora 11:15.

Nici bursa de la Bucureşti nu a fost ferită de scăderi,indicele BET pierzând 1,8%, în timp ce SIF-urileau scăzut cu peste 3%.

După curemurul de vineri, bursa de la Tokyo apierdut luni circa 6%, însă pieţele europene nu au reacţionatfoarte puternic.

Marţi, însă, indicele japonez s-a prăbuşit cu peste 10%, dupăexplozia celui de-al doilea reactor al centralei nucleare de laFukushima şi după ce primul ministru japonez,Naoto Kan, a anunţat că niveluri substanţiale deradiaţii se scurg de la centrala nucleară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO