Burse - Fonduri mutuale

Cum arată subscrierile Fidelis, ediţia aprilie 2023, la şase zile de la debut: micii investitori au alocat 107 mil. euro şi 84 mil. Lei

Cum arată subscrierile Fidelis, ediţia aprilie 2023, la...

Autor: Liviu Popescu

04.04.2023, 07:00 4306

Donatorii de sânge, investiţie de 8,4 mil. lei la o dobândă de 7,7% pe an, cu primă de un punct procentual faţă de nondonatori.

În primele şase zile ale ofertei de titluri de stat Fidelis, adică din 27 martie şi până pe 3 aprilie, micii investitori au împrumutat statul român cu 107 milioane de euro pe tranşa împrumuturilor denominate în monedă europeană, unde do­bânda ajunge la 5,8% pe an, şi cu 84 mil. lei pe tranşa în lei, unde dobânda maximă este de 7,7% pe an.

„Evident, interesul este ridicat pe emisiunea în euro, mai ales tranşa cu scadenţa la 5 ani. Investitorii sunt atraşi de dobânda ridicată la o scadenţă care nu a mai fost până acum pe tranşa de euro, care le permite ca peste un an-doi, să se situeze, foarte probabil, peste nivelul inflaţiei din zona euro“, spune Antonio Oroian, broker al societăţii Goldring.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO