Burse - Fonduri mutuale

Cu toată viteza înainte: Acţiunile companiei de telecomunicaţii Sprint au urcat cu peste 77% la New York după ce a fost aprobată fuziunea cu nemţii de la T-Mobile

Cu toată viteza înainte: Acţiunile companiei de...

Autor: Tibi Oprea

11.02.2020, 23:35 330

Acţiunile Sprint Corporation (S), una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din lume şi al treilea operator de telefonie mobilă din SUA în funcţie de numărul de clienţi, s-au apreciat marţi cu peste 77% pe Bursa de la New York după ce un judecător federal a aprobat fuziunea cu T-Mobile US, operator de telecomunicaţii wireless deţinut majoritar de nemţii de la Deutsche Telekom

Potrivit datelor furnizate de platforma de analiză Investing.com, aceasta este cea mai mare apreciere a acţiunilor companiei de la listarea acesteia încoace, a doua cea mai mare creştere fiind înregistrată pe 25 iulie 2016, de 27,7%.

Investitorii au tranzacţionat marţi mai mult de 224 milioane de acţiuni Sprint în valoare totală de peste 1,9 miliarde de dolari, astfel că valoarea companiei a crescut la peste 35 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, când fuziunea a fost iniţial anunţată de către cele două companii, respectiv pe 29 aprilie 2018, termenii dealului, bazaţi pe preţurile de închidere din 27 aprilie (6,5 dolari pentru Sprint şi 64,52 dolari în cazul T-Mobile US) au evaluat acţiunile Sprint la 6,62 dolari pe unitate, respectiv cu mai mult de 22% sub valoarea actuală.

După ce Departamentul de Justiţie al SUA a aprobat tranzacţia pe 26 iulie 2019, acţiunile Sprint au crescut în şedinţa din acea zi cu 7,4%, la 7,99 dolari pe unitate. Însă sub aceiaşi termeni şi pe baza preţului curent de tranzacţionare a acţiunilor T-Mobile US, acţiunile Sprint ar valora de fapt 9,68 dolari, respectiv cu mai mult de 17% sub nivelul actual, scrie MarketWatch.

Pe de altă parte, acţiunile T-Mobile US s-au apreciat marţi pe Nasdaq, bursa americană a companiilor din tehnologie, cu 11,78%, la 94,49 dolari pe unitate, în contextul în care investitorii au tranzacţionat 25,77 milioane de acţiuni în valoare de circa 2,4 miliarde de dolari. T-Mobile a ajuns astfel la o capitalizare bursieră de 80,9 miliarde de dolari.

Acţiunile Sprint înregistrează un avans de peste 40% în ultimele 12 luni, în timp ce acţiunile T-Mobile se tranzacţionează în creştere cu 38% în această perioadă. Spre comparaţie, indicele bursier S&P are un avans de 24% în ultimul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO