Burse - Fonduri mutuale

Costin Brumă, Swiss Capital: Contrapartea Centrală va ajuta comunitatea brokerilor să creeze noi produse, să atragă noi tipuri de investitori şi ne va asigura pe partea de risc de contraparte

Conferinţa ZF Piaţa de Capital 2023

Costin Brumă, Swiss Capital: Contrapartea Centrală va...

Autor: Alex Ciutacu

22.09.2023, 16:37 356

Brokerii din piaţă aşteaptă Contrapartea Centrală şi anticipează că aceasta va schimba dinamica bursei locale, a explicat Costin Brumă, broker Swiss Capital, în cadrul conferinţei ZF Piaţa de capital 2023.

„Lucrul acesta va ajuta va ajuta într-un fel comunitatea brokerilor să creeze noi produse, să atragă noi tipuri de investitori. Pe de altă parte, ce va face Contrapartea Centrală este că ne va asigura pe noi pe partea de risc de contraparte. Acesta e lucrul principal, pentru că acum există oricând acest risc de tranzacţii eşuate care nu pot fi acoperite de intermediarii din piaţă. Deci acest lucru sperăm să schimbe într-un fel dinamica bursei şi să ne ajute pe drumul nostru către piaţă emergentă MSCI”.

Alte declaraţii:

  • Dacă ne uităm la 2007-2008-2009, când bursa era mult mai mică, nu erau acţiuni precum Hidroelectrica, Romgaz, iar capitalizarea bursieră a celor existente era poate la jumătate faţă de cum sunt tranzacţionate companiile acum. Comparând cu bursa din Sibiu, cu derivatele de acolo, volumele erau atunci apropiate de cele existente acum, la o capitalizare totală la jumătate faţă de acum.
  • Swiss Capital este într-o continuă explorare pentru noi potenţiali emitenţi la Bursa de Valori, avem discuţii pentru o majorare de capital, o vânzare iniţială pe bursă, sperăm ca în 2024 să concluzionăm într-un fel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO