Burse - Fonduri mutuale

Conducerea SIF supravegheaza pragul

09.03.2007, 19:04 10

Investitorii care depasesc pragul de 1% din capitalul social al unui SIF vor trebui sa anunte conducerea SIF-ului si Bursa de Valori in termen de trei zile de la dobandirea acestei detineri. In caz contrar acestia vor primi amenzi de pana la 5.000 de lei, in cazul persoanelor fizice, si pana la 5% din capitalul social, in cazul persoanelor juridice, potrivit CNVM.
Conducerea SIF-urilor sau a societatilor de administrare a investitiilor (SAI) care administreaza SIF vor suspenda drepturile de vot aferente valorilor mobiliare ce depasesc pragul de 1% din capitalul social, in cazul in care un actionar sau un grup de actionari care actioneaza in mod concertat depasesc acest prag, potrivit Instructiunii 1 pe 2007 emisa miercuri de CNVM.
Aceasta instructiune a fost emisa in aplicarea prevederilor articolului 286/1 din Legea nr. 297/2004, modificata si completata prin Legea 208/2005 si Legea 97/2007, care prevede ca orice persoana nu poate dobandi sau detine singura sau impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat actiuni SIF reprezentand mai mult de 1% din capitalul social al acestora. Potrivit instructiunii CNVM, responsabilitatea cu privire la calculul limitei de detinere, precum si la suspendarea drepturilor de vot revine conducerii SIF sau a SAI care administreaza SIF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO