Burse - Fonduri mutuale

Concorde majorează preţul ţintă pentru acţiunile BRD SocGen şi păstrează recomandarea de acumulare

Concorde majorează preţul ţintă pentru acţiunile BRD...

Autor: Eduard Ivanovici

07.08.2023, 00:03 1680

Analiştii societăţii de brokeraj Concorde au oferit un preţ ţintă de 15,5 lei pentru acţiunile BRD – Groupe Société Générale (simbol bursier BRD), a treia bancă din piaţă. În funcţie de preţul actual de tranzacţionare de la BVB, 14,4 lei pe acţiune, targetul implică un randament potenţial de 7,6% pentru următoarele 12 luni. Anterior, Concorde vedea un preţ ţintă de 14 lei pe unitate. 

„Profitul net de 416 mil. lei raportat pentru al doilea trimestru a crescut cu 19% de la an la an şi cu 23% faţă de trimestrul precedent, pe fondul unui nivel pozitiv al costului riscului şi unui OPEX (cheltuieli operaţionale – n. red.) ţinut sub control, cu venituri mai mari de la un an la altul”, scrie compania maghiară, potrivit unui raport de analiză prezent pe platforma BVB Research. Veniturile nete din dobânzi au ajuns la 658 mil. lei, cu 16% peste nivelul aceleiaşi perioade din 2022 datorită unor volume şi rate ale dobânzilor mai mari. Totuşi, dinamica prin raport cu trimestrul anterior a fost de minus 2% ca urmare a unui cost mai ridicat al pasivelor, continuă analiştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO