Burse - Fonduri mutuale

Compania de stat IAR Braşov încheie primele trei luni din 2021 cu un profit net de 14 mil. lei, plus 11% şi afaceri de 96,5 mil. lei

IAR Braşov (simbol bursier IARV), companie aeronautică al cărei acţionar majoritar este statul român prin Ministerul Economiei, a raportat pentru primele trei luni din 2021 un profit net de 14,1 milioane de lei, în creştere cu 11% faţă de cel din aceeaşi perioadă din 2020.

Pe de altă parte, cifra de afaceri a com­paniei s-a diminuat cu 2,75%, la 96,5 mil. lei, contul de profit şi pierdere al companiei pu­blicat luni la bursă indicând valori negative pentru variaţia stocurilor de produse finite şi a pro­duselor în curs de execuţie (minus 13,6 mil. lei).

La 31 martie 2021 activele totale ale companiei se cifrau la 314 mil. lei, în creştere faţă de valoarea de 307 mil. lei înregistrată în perioada similară a anului trecut, în timp ce datoriile totale curente erau de 35,7 mil. lei, plus 14,7% an/an.

IAR Braşov are circa 234 milioane de lei capitalizare, iar acţiunile sale fac parte din structura indicelui BET Plus, fiind listate la bursa de la Bucureşti din 1996 încoace.

Compania este controlată în proporţie de 64,9% de statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

De la începutul anului, acţiunile IARV se tranzacţionează în creştere cu 8,7%, pe fondul unor tranzacţii de 4,4 mil. lei, arată datele BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.