Burse - Fonduri mutuale

Cocor cere prospectele ofertelor de la SIF1 si SIF2

14.04.2008, 19:36 16

Cocor Bucuresti (COCR) a solicitat CNVM "comunicarea actului administrativ prin care a fost aprobat prospectul de emisiune referitor la ofertele publice de actiuni gratuite de la SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Molodva (SIF2) pentru majorarile de capital in care actionarii (celor doua SIF-uri - n. red.) sunt chemati sa subscrie la Adunarile Generale Extraordinare convocate pentru data de 23/24.04.2008".
Cocor isi justifica cererea avand in vedere experienta majorarii de capital de la SIF Transilvania (SIF3) de anul trecut, pe care a contestat-o in justitie. Compania sustine ca, potrivit legislatiei, nicio oferta publica de vanzare de actiuni nu poate fi facuta fara publicarea unui prospect aprobat de CNVM, iar majorarea capitalului social prin oferirea, alocarea de actiuni actionarilor existenti este o oferta publica de vanzare.
Cocor a solicitat Tribunalului Brasov sa anuleze hotararea de majorare a capitalului la SIF Transilvania, sustinand ca operatiunea trebuia sa aiba loc prin oferta publica de actiuni, pe baza unui prospect aprobat de CNVM. Tribunalul a respins in prima faza actiunea Cocor, insa procesul nu s-a incheiat, iar actiunile emise de SIF Transilvania au ramas blocate.
Conducerea SIF Banat-Crisana propune actionarilor dublarea capitalului social la 110 mil. lei prin capitalizarea profitului de anul trecut sau distribuirea acestuia prin acordarea unui dividend brut de 0,07 lei pe actiune.
Actionarii SIF Moldova sunt convocati pentru a discuta dublarea capitalului la 103,8 mil. lei sau distribuirea unui dividend brut de 0,05 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO